Wat is jouw kleurenvoorkeur en welke kleur breng je het makkelijkst naar boven? Rood, blauw, geel of groen?”

Hoe werkt het Insights Discovery profiel
24/01/2018
Ik heb er genoeg van!
29/04/2020

Wat is jouw kleurenvoorkeur en welke kleur breng je het makkelijkst naar boven? Rood, blauw, geel of groen?”

Insights Discovery gebruikt een kleurentaal die gemakkelijk te begrijpen en te onthouden is. Zo kunnen mensen de Discovery terminologie blijven gebruiken in hun dagdagelijks leven. Dit is cruciaal op momenten van conflict, nieuwe teamdynamiek of veranderingen in leiderschap.

Het Insights kleurenprofiel

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over onszelf en anderen. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich; de combinatie van deze vier kleuren maakt ons uniek. De vier kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die we meestal het liefst of gemakkelijkst laten zien:

Vurig Rood is een sturende en resultaatgerichte kleur. Mensen die veel Rood gebruiken laten een sterke vastberadenheid zien waarmee ze interacties met anderen beïnvloeden.

Stralend Geel straalt enthousiasme uit en nodigt uit om mee te doen. Mensen die veel Geel gebruiken genieten doorgaans van het gezelschap van anderen en willen graag overal bij worden betrokken.

Mensen met een sterke voorkeur voor zacht Groen houden alles wat ze zien tegen het licht van hun waarden en van wat voor hen belangrijk is. Ze gaan vaak op zoek naar harmonie en betekenisvolle relaties.

Met als innerlijke drijfveer het verlangen om de wereld om hen heen te doorgronden, willen mensen met een helder Blauwe voorkeur graag over juiste en volledige informatie beschikken voordat ze een beslissing nemen.

Wanneer een organisatie haar medewerkers helpt om inzicht te krijgen in hun kleurrijke voorkeuren, zijn mensen beter in staat om hun motivatie vast te houden. Ze blijven zich betrokken voelen, zowel vanuit een individuele of leidinggevende rol als binnen een team.

Benieuwd hoe ik jou of jouw team kan helpen? Check de verschillende coaching-trajecten!

Door een vragenlijst in te vullen, krijgt iedereen een persoonlijk Discovery profiel. Met dit uiterst krachtige instrument kan ik conflicten aanpakken, communicatie verbeteren en teams helpen om elkaars unieke bijdragen meer te waarderen en benutten. Insights Discovery kan worden ingezet bij workshops of individuele coachingstrajecten.

Échte problemen aanpakken!

Wanneer je kiest voor een reis met Insights Discovery, investeer je in je mensen en geef je hun het gereedschap in handen om beter met elkaar samen te werken, voor altijd. Insights biedt ook andere modellen aan die voortbouwen op Discovery. Deze zijn erop gericht om teams, leiders en sales professionals verder te helpen ontwikkelen.

Door deze modellen met elkaar te combineren, kan Siegfried-coaching voor je team of organisatie een oplossing ontwikkelen voor een breed scala aan relevante organisatiethema’s. Denk hierbij aan omgaan met verandering, diverse en geïntegreerde cultuur creëren of succesvolle klantendienst en verkoopteams opbouwen. En dit zijn slechts een paar voorbeelden. Er zijn echt eindeloos veel mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd, neem dan gerust contact op met Siegfried-Coaching